Laman

Rabu, 28 Desember 2016

Dongeng ciung wanara bahasa Norwegia

Dongeng ciung wanara bahasa Norwegia


Lenge siden i vest Java var det et kongerike kalt Galuh. Herskeren var kong Barma Wijaya Kusuma. Han hadde to koner - Pohaci Naganingrum og Dewi Pangreyep. På den tiden begge var gravid. Kongen ble veldig glad da Dewi Pangreyep fødte en liten gutt. Kongen kalte ham Hariang Banga. Han var en kjekk gutt.

Flere måneder senere Pohaci Naganingrum også fødte. Dewi Pangreyep hjalp henne under fødselen, men hun hadde en ond plan. Hun hadde forberedt en baby hund og ga det til Pohaci. Da hun sette barnet i en boks, og hadde det kastet en elv. Lengser, mannen som fikk ordre om å kaste babyen i en elv, satte ham i en safe og ga et egg. I mellomtiden Dewi Pangreyep rapportert til kongen at Pohaci hadde født en baby hund.

"Å, Deres Majestet, er Pohaci en ond kvinne. I går kveld ga han fødselen, men hennes baby er en hund! De er syndere. Gud hadde straffet dem. Dette er en skam for din majestet kongen og hele kongeriket "

Kongen ble sjokkert og veldig sint å høre det. Han syntes det var en skam for den kongelige familien. Så han bestilte hans soldat å drepe Pohaci og babyen.

Lengser, som måtte utføre ordren, turte ikke å gjøre det. Han reddet Pohaci stedet. Deretter levde Pohaci i en avsidesliggende landsby.

I mellomtiden i en landsby ved elven levde et par mann og kone. Aki Balangantran bodde sammen med sin kone Nini Balangantran. Flere år hadde passert etter at deres ekteskap, men likevel de hadde ingen barn. Dag og natt de ba til Gud om å be for barn. En natt Nini drømte at hun så en fullmåne. Aki tolket drømmen om at de skulle få tilbudet fra Gud. Neste morgen Aki gikk til en elv med sitt nett til fisk. Plutselig noe fanget hans oppmerksomhet. I midten av elva var det en trekasse som flyter på vannet. Så tok han den. Han ble sjokkert da han så en baby inni den. Han brakte babyen hjem og ga ham et navn Ciung Wanara. I Sundanesisk betyr Ciung fugl og Wanara betyr ape. De var veldig fornøyd siden de hadde ingen barn.

Flere år senere Ciung Wanara vokste opp til å bli en kjekk og smart gutt. Egget var blitt en kuk. Ciung elsket kuk kampene. Han gikk overalt for å spille kuk slåssespill. Hans kuk var så rask og sterk at den vant alle sine kamper. Snart han og hans kuk ble berømt i Galuh. Alle visste dem.

Kongen i Galuh som hadde mange kuker og også elsket kuk kjemper hørte nyheten. Så han bestilte Lengser, hans trofaste assistent, for å finne gutten. Som Lengser fikk Ciung hus han var overrasket over å se boksen. Han innså at det var den boksen han kastet i elva noen år tidligere. Da han spurte Ciung far var han sikker på at Ciung var kongssønnen fra Pohaci Naganingrum. Den tiden han ønsket å gjøre en god gjerning for Ciung. Så fortalte han Ciung at kongen inviterte ham til slottet for en hanekamp. Han har også fortalt ciung å be om riket hvis hans kuk vinne kampen. Ciung enige så de gikk til palasset umiddelbart.

Senere i palasset til Galuh, fortalte Ciung kongen at han hadde en betingelse for hanekamp. Hvis hans kuk vinner, ønsker han kongen til å gi ham hans rike. Hvis han pikken hans løs, så vil han gi hodet. Kongen ble enige om fordi han var sikker på at pikken hans ville vinne. Så i en voldsom kamp Ciung kuk vant kampen. Alle var overrasket. Kongen hadde ikke noe valg. Han måtte holde sine ord og gi sitt rike for å ciung Wanara. Så fortalte Lengser kongen at ciung ble faktisk hengsle egen sønn fra Pohaci naganingrum. Han avslørte Dewi Pangreyep onde handling.

Kongen ble sjokkert og veldig sint. Han beordret sine soldater til å arrestere og straffe Dewi Pangreyep. Denne hendelsen gjorde Prince Hariang Banga ble veldig sint. Han raskt angrepet Ciung Wanara. Endelig kongen bestemte seg for å dele sitt rike i to deler. Grensen var Cipamali elva. På vestsiden av elva ble gitt til Hariang Banga mens Ciung Wanara hersket den østlige delen av riket.

Artikel ini dipersembahkan oleh ;

Ace maxs di apotik

Tidak ada komentar:

Posting Komentar